God jul fra meg


Foto:Instagram : Repvik Photography

 

Yes, så har jeg ikke skrevet noe på lenge, har faktisk ikke orket, ingen unnskyldinger. Så sånn er det.
Whatever.
Så var det plutselig jul og snart ett nytt år igjenn! 2016 har bare flydd avgårde, ett blunk og snart er 2016 bare historie.

Julen skal være en fin tid, en tid man deler med familie og de nærmeste. En tid der man setter ekstra pris på de man har rundt seg.
For oss som er heldig feirest julen med hauevis av gaver, penger, mat og drikke menst  ” Deilig er jorden” spilles på radioen, i hjemmet, i gatene og i kirken.
 For noen er julen en tid uten gaver, penger,mat og drikke. Julesanger som ” Deilig er jorden” er byttet ut med bomber, barnegråt, sult og sorg.

Det er så store kontraster at det er vanskelig å forstå. Vi har det så godt, det er jo “selvfølgelig” en selvfølge at vi skal ha det sånn.

“Hva ønsker du deg til jul?”
“Penger, sko, gavekort, telefon og sminke.. hmm, søren jeg kommer ikke på noe mer jeg”
“Okei, si ifra vist du kommer på noe da”

Vi har det så godt att somme av oss sliter med å finne noe vi ønsker oss til jul, så menst vi sliter med å finne noe vi ønsker oss så sitter det nok ett lite barn en eller annen plass i verden som ønsker foreldrene, brødrene eller søstrene sine tilbake.

Heldigvis kan man bidra til å gjøre en forskjell, hva man velger å gjøre er opp til hver enkelt. Noen sender penger til organisasjoner, noen dropper å gi hverandre julegaver og heller gir penger og klær til noen som virkelig har bruk for det.
Med å bidra mener jeg selvfølgelig ikke ” bare ” til mennesker i nød utenfor vårt land, for det finnest hauevis av mennesker som trenger hjelp rundt oss, her og nå, så lenge vi løfter blikket og ser oss selv over skulderen.

Jeg skulle dra å trene og i det jeg var på veg til trening møtte jeg en barnefamilie fra Syria, en barnefamilie som har vært på flukt men som har vært så heldig og havne her, i trygge hender. Jeg kan virkelig ikke tenke meg hvordan livet mitt hadde vært om alt ble revet ut av hendene på meg og jeg måtte flykte og ble plassert i en trygg by som Aleppo om det skulle vært motsatt og om det var tilfellet. Selv om det hadde vært trygt hadde jeg alikavell følt meg forlatt, jeg hadde følt at alt av identitet og kultur bare hadde forsvunnet.

Her i min hjembygd har butikker,iddrettsklubber og privatpersoner gått sammen om å ordne lokale,mat,drikke,gaver og underholding til de som trenger og har behov for det. Enslige, ensomme,flyktninger, eldre og til  personer som trenger det. Alle fortjener en  verdig juleaften uansett hvor man er i verden. Og en ting er sikkert.. vi bor i ett av verdens rikeste land, de fleste av oss har det vi trenger, om ikke mer. Så ” litt ” kan de fleste bidra med.
God jul <3

– Sophie