hits

juni 2017

Endelig!

ANNONSE

TSHORTE HER, VESKE HER.
Bruk koden: SOPHIES15 og få 15% rabatt.


Hei alle sammen!

GÅRSDAGEN
I går bestemte jeg meg endelig for å ta ferie! For en deilig følelse! Det passet perfekt, for i går var den første dagen med sol i Bergen i løpet av hele juni. Hvor sykt er det? Jeg dro ut å spiste på fridays i går sammen med en vennine jeg bodde hos i fjor. Hver gang vi møtes så drar vi ut å spiser der, det er ikke første gangen. Det som er litt morsomt og  det som irriterer henne hver gang vi er der er at jeg  sitter  å synger under måltidet. Haha! På fridays spiller de så høy musikk at jeg nesten danser og synger i menst jeg spiser og jeg greier ikke å la vær. " Sitt i ro, spis, vær still"
Senere på kvelden dro vi ut en liten tur på " tirsdagsterapi " på KOK. Det ble ikke så alt for sent heldigvis for i dag måtte jeg opp kl 08 for å rekke frisøren.
I DAG
Jeg våknet kl 08 og gjorde meg klar til å dra til frisøren. Jeg burde ha vært der for minst to uker siden! Jeg har ikke sett så grusom ut på håret på lenge. Milevis med ettervekts og tørt hår fordi jeg ikke har orket å kuret det i det siste. I tilegg til det hadde hairextensionet mitt vokst 2 cm ned og det såg ut som ett kråkereir. Bokstavligtalt! Jeg stusset tuppene, farget håret, kuret det og flyttet haireextensionet opp igjenn.  Nå føler jeg meg endelig skikkelig fresh igjenn takket være Adam og Eva i Bergen! 
Nå driver jeg å pakker til Kristiansand og Palmesus. Vi kjører i 14 tiden fra Bergen i morgen, hele 8 timer tar det å kjøre og det er alt for langt spør du meg! Jeg drar med guttaboys  og vi har leiet leilighet midt i sentrum, kun 10 min å gå fra bystranden. Jeg gleder meg så sykt! Jeg gleder meg til å slippe meg litt løs og bare ha det ordentlig gøy en helg!
 Vi blogges mer i morgen for nå må jeg pakke ferdig og få ting på stell!- Sophie

Jeg må slutte! 

 

 

Hei alle sammen!

Hvorfor begynte jeg med det i det heletatt?
Jeg må fortelle dere en ting som irriterer meg noe sykt. Noe jeg angrer skikkelig på at jeg begynte med, nemlig å snuse.
I dag våknet jeg opp til tom snusboks fordi jeg tok den siste snusen i boksen min i går før jeg la meg. For skal jeg være ærlig så er det det første jeg gjør i det jeg våkner. De som snuser kjenner seg igjenn i dette. Når boksen er tom og du trenger en snus er det verdens mest frustrerende følelse ! Det gir meg en rett og slett en dårlig start på dagen.
Tenk at noe så domt som en klyse med tobakk til 85 kr på butikken skal være med på å nesten styre min hverdag. At en boks snus kan gjøre meg så lykkelig,  men alikavell så sint og irritabel om jeg ikke har.
Jeg er sint på meg selv fordi jeg er så avhengig av det. Hvorfor begynte jeg med det i det heletatt?
Det er verken økonomisk eller sunt og det ser jo heller ikke noe pent ut.

Min første gang.
Jeg husker så godt min første gang jeg prøvde å snuse. Da satt jeg med pulten min i 8klasse på Stranda ungdomskole. Jeg var nysgjerrig på han som satt vedsiden av meg som tok opp i snus etter snus i overlippen. Jeg bare måtte prøve, midt under undervisingen.
Jeg ble så dårlig og måtte rekke opp hånden for å gå på do å kaste opp, det hele endte med at jeg måtte gå hjem den dagen.
Og nå sitter jeg her å skriver om snus avhengighet, i menst jeg har snusboksen på fanget og en i overlippen.
Jeg hører ikke hvor ekkelt det egentlig er før jeg skriver dette.

Hvorfor utsetter jeg meg selv for dette?
Hvorfor betaler jeg penger for å dytte i meg noe som egentlig er farlig?  Hva tenker jeg med?
Snus inneholder helseskadelige og avhengighetsskapende stoffer. I tillegg til det er er det kreftfremmkallende, med økt risiko for kreft i  bukspyttkjertelen, spiserør og munnhule, det gir også andre negative helseeffekter. Når det er sagt så er det også med på å redusere overlevelse ved kreftsykdom. Hvor mye kreftrisikoen øker kommer helt ann på hvor lenge du har snuset, hvor ofte og hvor mye snus du bruker.

Hva er min motivasjon?
 Jeg snuser mye og det har jeg gjort det i flere år, men nå begynner jeg å få øynene opp for hvor farlig og negativt dette kan være for min egen helse. Jeg må gå inn i meg selv og bestemme meg for at nå skal jeg slutte! Det kommer bare gode fordeler til gode om jeg dropper snusen.

1 . 20 000 kr ekstra i året som jeg kan bruke på akkurat det jeg vil
2. Bedre helse og mindre risiko for kreft
3. Rett å slett det å være uavhengig av noe
4. Det ser ikke bra ut


- Sophie

 

Har du lyst på denne?

ANNONSE

 

Hei alle sammen!

Depper du over at morgendagen er mandag og ny arbeidsuke? Ser den! Det er alltid en tung tanke.. Dessverre er det nå bare en gang slik at helgen er kortere enn arbeidsuken. For mange føles det som om helgen er over når lørdagskvelden sniker seg innpå, og at søndagen bare er en mellomdag.
For å gjøre denne søndagen din litt bedre så tenkte jeg å ha en kokkuranse på bloggen. Selv om jeg ikke helt har fått sommerfeelingen enda på grunn av at det har regnet HVER dag i juni i Bergen prøver jeg å være mest mulig opptimistisk. Jeg venter fortsatt på at solen og sommeren skal kicke inn for fullt sånn jeg får brukt badedrakten min fra Elsa&Rose.
Har du også lyst på en slik badedrakt?  Det du trenger å gjøre er å følge @Elsaandrose på instagram, kommentere på bloggen min med namn, E-post og skrive noen få ord om hvorfor du nettopp vil ha denne. Lykke til!


Ha en fin Søndag!

- Sophie


Hun forventet noe annet

ANNONSE


Hei alle sammen!

I dag er det lørdag og jeg har bestemt meg for å prøve noe nytt. Er dere spent? Hold dere fast.
Jeg boikotter å dra ut på byen. Gratulerer til meg selv!

Jeg var på tur tidligere i dag eller som venninen min heller kalte det " photoshoot".
Jeg kunne ikke dy meg med å ta på de nye klærne fra Junkyard! I det venninen min ringte på døren og sto klar i treningsthights, joggesko og regnjakke kom jeg ut på trappen med mine nye freshe hvite sko og var klar for tur.

" Skal du gå sånn?"
" Ja, jeg er klar"

Nå ligger jeg her kjempe sliten etter å ha forbrent minst 1000 kcal på tur, neida sikkert ikke mer enn 50 Kcal i det jeg poserte. Vi får nok ta en lengre tur en annen dag istede...

TSHORTE FRA FILA HER        SOLBRILLER HER


TIGHTS FRA ADIDAS HER                 VESKE FRA ADIDAS HER

SKO FRA FILA HER


God helg!

- Sophie
 

Beklager hvis du misforsto

Hei alle sammen!Jeg har fått mye spørsmål om hva som skjer mellom meg og Henote og det forstår jeg.
 Innlegget jeg skrev i går var ment som morsomt fra min side og ingenting annet. Mange missforsto dette kanskje på grunn av at de ikke leste blogginnlegget til Henote etterpå og kun  tolket det jeg skrev som negativt fra hennes side.
Sannheten  er bare at jeg skulle inn å stalke Henote på instagram og plutselig såg jeg at jeg ikke fulgte henne. Jeg skrev til henne i innboksen at jeg trodde jeg hadde kommet bort i "ikke følg" kanppen, men vi hadde bare aldri fulgt hverandre av ren tilfeldighet. Vi begge lo av det fordi vi ikke forsto hvordan vi ikke har merket det før nå, så langt tid etter at Paradise er over.
Jeg og Henote er gode venner og vi har kommet veldig godt oversens spesielt etter Paradise. Henote har en sinnsyk gøy humor og hun er full av selvironi. Jeg digger personer med mye selvironi! Så beklager hvis dette kom feil ut i går.

- Sophie

This post contains adlinks from Adviral

 

Jeans, here / Top, here

Henote, hvorfor følger du meg ikke på instagram?

Hei alle sammen!

 

Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg lå inne for meg selv en fredagskveld alene. Med pledd, tente lys og film for meg selv. Dette er ikke det jeg vanligvis gjør en fredag for å vær ærlig, men i dag var det ingenting annet som fristet!  Alle har en dag der de bare vil ligge for seg selv, spise usunn mat, ikke snakke med noen og se på akkuratt det man vil uten at noen forstyrrer deg. Det er svært sjeldent det skjer denne jenten her, men i dag skjedde det. Digg!

I går etter at jeg delte innlegget " Dette er bare trist"  ringte Dagbladet og Seoghør for å få ett par ord med meg angående saken. De kontaktet også sjefen for magasiet Julia for å høre hennes side av saken. Jeg er ekstremt fornøyd med at de som jobber i Julia skulle ta dette opp til vurdering for å unngå at noe lignende skal skje i fremtiden. Vist de gjør det så tenker hvertfall jeg at jeg har bidratt til å gjort en forskjell og det følest bra. Kanskje de kommer til å fokusere på litt sunnere utgaver av magasinet fra nå av?

Har dere forestenn fått med dere att Henote ikke følger meg på instagram ? Hun har skrevet ett helt innlegg om hvorfor på bloggen hennes. Latterlig, jeg må bare le!

Håpe dere får en fin fredagskveld!

- Sophie

 

Dette er bare trist!

Hei alle sammen!
Jeg var en liten tur innom butikken i sta for å handle meg mat. I det jeg sto i køen å skulle til å betale sto jeg å så på ukeblader og magasiner i hyllen. Der kom jeg over noe som satt meg ut.Spørmålet er ikke lenger " Hvor er vi på veg?", vi er allerede langt på veg.

I et samfunn hvor skjønnhetspresset føles nærmest som en byrde for de yngre, gutter og jenter, men kanskje spesielt jenter så forsetter vi å gå mot en negativ retning, når vi allerede vet at det er feil.

Ungdom, og da spesielt unge jenter opplever et enormt skjønnhetspress. Moteblader, TV, reklame på nettet, sosiale medier og reklameplakater  som hele tiden skal fortelle vi ikke ser bra nok ut og at det finnes løsninger for den som er villig til å betale. " Mamma kan jeg få Julia magasinet til 50 kr, jeg har så lyst å lese det "  I dette tilfellet kan sannheten være. " Jeg spør mamma om jeg kan få Julia magasinet, for i denne utgaven ligger det løsvipper oppi og da kan jeg bli finere "

Jeg kjenner jeg bare blir trist og provosert av hele greien!

Det å hele tiden bli eksponert for unaturlige og manipulerte skjønnhetsidealer har store negative konsekvenser, mer enn vi aner. Jeg har også vært ett barn en gang, og når jeg tenker tilbake så hadde jeg også rollemoddeler jeg såg opp til. " Jeg vil bli som hun, jeg vil være som henne"   Én av tre jenter sier at de får dårligere selvbilde av å se på reklame for mote, jeg var en av de en gang jeg og.

Sannheten er at når man er ett barn er man mye mer sårbar og mye mer lett  påvirkelig enn man er i en eldre alder. Vi kan ikke la ting som dette bare gå sin gang. Det er på tide å skjerme unge mennesker mot skjønnhetshysteriet , ett skritt på veg er å boikotte Julia Magasinet.Nei til løsvipper på 8 åringer!


- Sophie

Onsdags inspo

Hei  alle sammen! 

Nå har vi allerede kommet oss halvegs ut i uken og det er jeg gla for! Dagene går fort fortiden og det er bare bra. Jeg har mye gøy i vente fremover, spesielt fra neste uke av. Nå sitter jeg å leter etter festivalantrekk som jeg må forte meg å bestille slik att de rekker å komme frem til meg i tide.
Om du selv skal på festival snart og trenger noen nye antrekk så finner du litt inspirasjon lenger nede her.
Nå skal jeg dra videre inn til byen på ett møte, håper alle får en fin dag!This post contains adlinks from Adviral

 

 

1. Flared Suiting Pants / 2. Black Have Tee

This post contains adlinks from Adviral

 

 

1. Shorts / 2. Sandaler / 3. Set / 4. Solglasögon / 5. T-shirt / 6. Bikini / 7. Baddräkt / 8. Set / 9. T-shirt

This post contains adlinks from Adviral

 

 

1. Skinnjacka / 2. Kjol / 3. Blus / 4. Sandaler / 5. Väska

Jeg vil reise!

Hei alle sammen!Akkuratt nå er været trist og grått i Bergen. Jeg kjenner på kroppen at jeg savner sol og sommer! Jeg begynner å bli ekstremt rasløs av meg og jeg kjenner jeg vil ut å reise på eventyr igjenn snart.

Før jeg flyttet til Bergen reiste jeg mye rundt mange steder i verden. Noen ganger med venner og andre ganger igjennom reiselinjen som jeg gikk på. Ingenting er gøyere enn å reise, ikke nok med det men det er faktisk det eneste du bruker penger på og  som du virkelig får noe igjenn for. Minner, erfaringer og venner for livet. Man lærer også å sette pris på alt man har hjemme, for det vi har er ikke det alle som har.
Jeg vet at mine reiser har lært meg mye om alle andre sine kulturer, verdier og normer, noe jeg aldri kunne hvert foruten i dag.

Jeg har sett mye forskjellig på de stedene jeg har vært. Mye fint og mye trist. Jeg har sett og møtt mennesker i slummen i både India og Kenya, jeg har sett hvor desperate mennesker kan være etter mat og jeg har sett noe av det sykeste som finnes på denne jord, pyramidene i Egypt.

De landene som har gjort mest inntrykk på meg er Kenya, Tanzania, India, Belize, Egypt, USA og  Mexico. De landene har jeg vært  over en lengre periode i og jeg har sett mye av det landene har å by på. Om jeg skal begynne å fortelle om alt her og nå så blir jeg sittendes i timesvis for det er så mye jeg har lyst å fortelle dere! Jeg slenger med en god del bilder så får dere spørre om det er noe dere ønsker å vite eller jeg skal fortelle om.

Jeg setter meg snart på ett fly å stikker herifra..
 India, Mumbai. Foto: Carine Nylander


India, Mumbai
India, Mumbai


India, GoaKenya, Arusha


Kenya


Tanzania, Safari i ngorongoro


Tanzania , Barnehjem


Belize, Cye Caulker


Mexizo, Tulum


Egypt, Kheopspyramiden- Sophie

 


 

Det værste jeg har opplevd

Hei alle sammen! 

På det forige innlegget jeg skrev oppfordret jeg dere til å stille meg spørmål dere ønsker å vite om meg. Det var ett spørsmål jeg begynte å reflektere over og det var følgende,  "  Hva er det værste du har opplevd ? "

For å vær ærlig så har ikke livet mitt alltid hvert en dans på roser og jeg har opplevd mye traumatiske ting i livet hittil, tro det eller ei.
Men så tenker jeg.. Hva får jeg igjenn av å dele alt dette i offentligheten? Sympati? Kanskje jeg kan hjelpe noen? Kanskje jeg kan få noen til å forstå hvor heldig man er som faktisk er som er i livet? For livet er egentlig bare flaks og det kan snu på ett sekund, det har jeg lært mye av i en alder av 25.

Jeg vet ikke hvor og hva jeg skal starte med for å være helt ærlig. Kanskje jeg deler for mye nå, kanskje jeg kommer til å angre, men alikavell så har jeg eksponert meg selv fullt ut det siste året så hvorfor ikke bare fortelle det folk egentlig ønsker å vite.

Jeg har vært igjennom mye til å bare være 25 år. Søvnløse netter, angst, mareritt og dårlig selvbilde. Av og til så tenker jeg  " for en ulykkesfugl jeg er ", men da må jeg ta meg selv i nakken, for egentlig så er jeg bare heldig.

Jeg har selv vært involvert i en alvorlig bilulykke, vært tilstede på to knivstikkinger der to nære venner av meg har hvert offer, sett min mor lagt i koma, hatt spiseforstyrrelser, blitt ordentlig hetset på nettet og blitt kalt hore av flere 100 personer, ja listen er lang.

Akkurat i dag føler jeg meg skikkelig stolt over å ha kommet meg igjennom alt dette, for i dag er ikke dette noe som plager meg på noen som helst måte i hverdagslivet lenger, sånn som det gjorde før. Før nektet jeg, når jeg sa at alt var bra så var ikke alt bra, når jeg sier att alt er bra nå, så er det det.  Jeg føler jeg bare har blitt sterkere og sterkere med årene på grunn av alt dette. Det er vell også en av grunnene til at jeg faktisk tørr å dele dette nå.

Jeg og folk flest har alle en eller annen gang dømt noen basert på det vi selv har sett og hørt om noen  og dannet vårt eget bilde om hvordan en person er utifra det. Sannheten er at vi som oftest tar feil, for det ligger alltid så mye mer bak enn det vi selv tror. Dette er noe jeg selv har blitt flinkere til, men også noe jeg forsatt må jobbe med.
Jeg kan ta hånden på hjerte og si att jeg selv har blitt ordentlig skuffet over personer som har dømt meg utifra alt som har hvert det siste året, desverre har de bare sett det " overfladiske " og dette er desverre personer som aldri har en tanke om å gå ned  i dybden på personer eller situsjoner.
Her gjelder det å holde hode høyt, vær rak i ryggen og ta oss dit vil skal..
Greier du det og alikavel kan stå for att du har det bra med deg selv, da har du greid det.

-  Sophie
 

Hva skal jeg denne uken?

God morgen alle sammen! 

I dag hadde jeg vekkerklokken stilt inn på klokken 10, men her ligger jeg forsatt i sengen. Mandag burde være søndag av og til kjenner jeg. Nå ligger jeg faktisk å spiser frokost på sengen og bestiller meg nye klær fra Junkyard. Jeg bruker evigheter når jeg skal bestille klær og jeg ombestemmer meg hele tiden undervegs! Til slutt er hele handlekurven full og det ender med at jeg blir helt forvirret, sletter alt og begynner på nytt. Noen som kjenner seg igjenn? Haha!

Denne uken her har jeg faktisk ingen planer og det er lenge siden jeg ikke har hatt. Det eneste jeg har på timeplanen er å dra til Adam og Eva i Bergen for å fikse opp i den milevise lange etterveksten jeg har fått, plutselig bare er den der før man vet ordet av det! Det må fikses opp i før festivalene kommer på rekke og rad snart.

Jeg gleder meg så sinnsykt til Palmesus som er om 10 dager! Planen er å være i Kristiansand fra  28 juni - 3 juli og jeg skal bo hos Marcus fra Paradise, det blir veldig gøy å se han igjenn.  Jeg har ikke vært i Kristiansand siden jeg var liten og da var det selvfølgelig dyreparken som sto på menyen og ikke Palmesus. Jeg gleder meg vilt til å se igjenn mange venner som jeg ikke har sett på lenge på grunn av litt for mange hektiske måneder bak meg.. Denne uken her må gå fort!

Siden jeg har veldig lite på timeplanen denne uken tenkte jeg å kjøre igang med en spørsmålsrunde, nå kan dere spørre meg om akkuratt det dere ønsker å vite om meg så svarer jeg dere senere ikveld på bloggen!

Håper mandagen og den nye uken har behandlet dere bra så langt.
- Sophie

 

Takler ikke å være alene


Nå kom jeg netopp ut av dusjen. I dag er jeg så sliten at jeg egentlig ikke har lyst eller orker å blogge i det heletatt. Hvorfor? Fordi jeg var ute på byen i går og det er kun min egen feil. Det er rett og slett ett dilemma dette her.  Det er valget om å være alene hjemme å kjede meg, som egentlig er det mest fornuftige eller gå ut ha det gøy, bruke unødvendig med penger og våkne opp å vær tom for energi. Jeg vet nok at flere kjenner seg igjenn i dette og må gå ett par runder med seg selv hver helg, sånn som meg.
Jeg som person takler ikke å være alene når jeg vet at alle andre er ute å har det gøy uten meg. Jeg skulle ønske jeg hadde såppas roen at jeg bare kunne være hjemme og slappe av for meg selv av og til, men jeg får det bare ikke til. Jeg må være sosial og eneste tiden jeg faktisk er alene er når jeg sover.  Sånn har jeg alltid hvert! Jeg er avhengig av å ha noen rundt meg stortsett heletiden. Sånn er det vell bare...

Som dere kanskje har fått med dere så ble telefonen min stjelt i går! Nå har jeg funnet en gammel Sony Ericson hjemme som jeg bruker. Problemet er bare det at batteriet kun vil til lade til 6% og att det ser ut som jeg er en røykdykker på frontkameraet.  Det er selvfølgelig bedre enn ingenting, men om jeg ikke oppdaterer meg på snapchat eller instagram så mye i helgen så er nok det grunnen.  Jeg kan ikke fatte at jeg synest den telefonen var så bra når fikk den! Jeg gleder meg hvertfall til å få ny telefon igjenn over helgen! Mer enn noe annet akkuratt nå.

Blogges senere <3

 

- Sophie

 

Det klikker for meg!

Hei alle sammen!
Nå har jeg netopp kommet inn dørene hjemme etter å ha hvert i byen i hele dag. Planen var ikke å være der så lenge som jeg og Andrea har hvert, men det ble fort slik etter att noen stjelte telefonen min. Jeg blir så irritert, jeg har ikke ord.

Vi var inne på Cubus å så på undertøy, jeg gikk til prøverommet for å prøve overdelen for å så gå videre til kassen for å betale. I det jeg kommer til kassen finner jeg ikke telefonen min og springer tilbake til prøverommet.  Inne på prøverommet er det en dame og jeg står på utsiden å spør " unnskyld , ligger det en telefon der inne?", damen svarer ikke og jeg forsetter å lete med kassen. I det jeg går tilbake til prøverommet for å lete igjenn er damen borte og mest sannsynlig telefonen og.

Jeg tente alle plugger, for jeg hater å myste telefonen min! Jeg føler meg helt ærlig naken uten den. Etter å ha tatt runden å hørt med folk rundt meg går jeg videre til security på Sundt for å høre om de kan se over kameraovervåkningen og det gjorde de. Der ser man på kamera en ung jente og dame som går inn i prøverommet rett etter att jeg går til kassen for å så putte noe rosa i lommen etterpå å gå.Jeg hadde en rosa Iphone 6 pluss.  Jeg går videre til Bergen Polti og annmelder det og nå håper jeg bare på att de som har gjort det blir tatt. Jeg er skikkelig frustrert nå og ikke minst oppgitt over att det finnes mennesker som er såppas frekke til å tørre å gjøre noe sånt. Er det mulig!

Nå driver jeg å prøver å finne en telefon  som jeg kan bruke inntil Politiet og forsikringen tar kontakt, som mest sannsynlig er over helgen... Livet!

I kveld blir det nok en bytur uten telefon, så jeg opptaterer dere i morgen på hvordan denne kvelden blir.

Håper alle får en fin helg!

- Sophie.

Typisk!

God morgen! 

Nå har jeg nettopp våknet. Jeg skal til å lage meg frokost før jeg og Andrea skal ta turen inn til byen for å shoppe litt. Vi hadde egentlig tenkt oss på Bergensfest i dag, men det er desverre utsolgt for fredagspass overalt. Den eneste dagen jeg faktisk hadde ordentlig lyst å dra, typisk! Jeg har lørdagspass til Bergensfest, men det har jeg allerede lagt ut for salg med tanke på att det skal pissregne i Bergen i hele morgen. Jeg elsker festivaler, men kjenner att jeg ikke orker å tvinge meg selv til å stå i regne hele dagen selvom jeg har kjøpt bilett. Vått og kaldt! Istedenfor finner vi heller på noe annet gøy, ut skal vi hvertfall nå som hun først er på besøk.

I dag våknet jeg til telefoner fra VG og andre nyhetssider som ville ha ett par ord med meg angående alt dramaet som har hvert  rundt saken jeg delte for to døgn siden. Det er mye delte meninger rundt dette skjønner jeg. Jeg vet hva som er sant og ikke. At det finnes to sider av en sak rundt dette føler jeg faktisk at det ikke gjør .Det  eneste det finnes to sider av er om jeg burde delt det eller ikke, den kan jeg forstå att folk reagerer på. Men att folk kan støtte opp under selve handlingen, det skjønner jeg ikke. Jeg personlig  hadde aldri gjort det og det er min mening.

Nå drar vi snart inn til byen, vi snakkes senere i dag!

- Sophie

Andrea er på besøk, endelig!

Hei alle sammen!
 

Nå ligger jeg i sengen og egentlig bare reflekterer over alt  som har skjedd på sosiale media det siste døgnet. Det forsetter å tikke inn med meldinger og spørsmål stortsett overalt om hele saken. Dette har blitt den nye " snakkisen" om jeg kan si det på den måten. Det er veldig mange som spør og skriver att dette er ett PR-stunt og at vi har planlagt dette oss imellom, men det er overhode ikke tilfellet. Denne saken her er som den er og jeg har delt den uten å ha snakket med noen som helst på forhånd.
 

Jeg har fått flere hundre meldinger fra folk som sier de setter pris på at jeg tørr å være så åpen og ærlig med tanke på att jeg på en måte må " sette" andre mennesker i ett dårlig lys for å bli forstått selv.  Det er netopp det som har vært dilemmaet rundt det hele med tanken på om jeg burde dele det eller ikke.
Jeg er faktisk gla for att jeg tok det skrittet og fortalte dere helt ærlig om hvordan ting egentlig har hvert for meg siste halvåret.  Jeg føler meg mye mer forstått og jeg føler også att dette er veldig rettferferdig ovenfor meg selv.

Jeg har ikke snakket med de det gjelder etter at jeg delte dette innlegget og de vil heller ikke unnskylde seg virker det som i følge kommentarer og blogginnlegg de selv skriver.

Nå lukker jeg pc`n for kvelden for tilbringe tiden min med Andrea, bestevenninen min som jeg ikke har sett på 7 måneder. Jeg er så gla for att hun endelig tok turen hit i dag! Det kunne ikke hvert ett bedre tidspunkt å komme på. I kveld skal vi spise pizza, slappe av og snakke ut om alt som har skjedd det siste halvåret. Om dere lurer på noe så svarer jeg gjerne på spørsmål i neste innlegg.


Ha en fin kveld!

- Sophie

 

" Melder meg herved ut "

Hei alle sammen!


Ja, hvor skal jeg starte denne gangen da? Jeg visste at det tidligere innlegget jeg skrev kom til å bli mye snakk og oppmerksomhet rundt, men at det skulle bli så mye det hadde jeg ikke forventet. Som jeg skrev tidligere er dette noe jeg har holdt tilbake fordi jeg har følt det aldri har hvert ett rett tidspunkt å fortelle dere om det på, men også fordi jeg har prøvd å unngå å skape konflikter mellom oss deltagere på utsiden så lenge det har gått. Grunnen til at jeg delte dette med dere er ikke for å "henge" ut de det gjelder, men for å få folk til å forstå min situasjon om hvordan jeg egentlig har blitt behandlet inne på hotellet og i etterkant. Jeg burde ha delt dette for en måned siden ,men jeg forteller ting her på bloggen når jeg er klar for det selv.

En av grunnene til at jeg ikke har snakket noe om det, er fordi jeg aldri noensinne kommer til å få en skikkelig unnskyldning av de. De greier ikke å innrømme for seg selv eller for meg at det det de har gjort faktisk er tilfellet. Ikke engang etter at jeg har delt dette. Jeg bare greier ikke å forstå hvorfor det skal være så vanskelig å legge seg flat å si " wow! ja, vi har virkelig dretet oss ut, kan vi på noen måte gjøre det godt igjenn?" I stedet for å finne opp elendige og usaklige bortforklaringer. Jeg er vet at ingen her i verden er perfekte mennesker og går livet ut uten å ha gjort noe feil. For alle mennesker kan gjøre feil og det er lov. Men samtidig må man også kunne være voksen nok til å innrømme når man har gjort feil, stå for det, og si unnskyld.

Det som sjokkerer meg er at man istede for å beklage, velger man heller å skrive et motinnlegg hvor man "angriper" / legger skylden over på den andre parten og fraskriver seg skyld og ansvar for sine uttalelser... Når det blir sagt at man bør ta det face to face, istede for via sosiale medier, bør man også tenke at, "har jeg gjort en innsats selv for å skvære opp?" eller har jeg fortsatt i samme sporet? Når man da påstår at man har skværet opp bør man faktisk ha gjort det. For det er ikke tilfellet. Jeg har enda ikke mottatt noen ordentlig unnskyldning, face to face, eller via sosiale medier. Det hjelper ikke å ta tiden til hjelp og tro at folk bare skal glemme det og så si at man har skværet opp. For slike ting kan sitte lenge.

Det å si at man bare lukker øre og øyner og sier at man melder seg ut og ikke vil snakke om det er ikke en løsning. Det å putte hodet i sanden og så tro at alt går over er lite voksent. Man bør være stor nok til å faktisk ta til seg det som blir sagt, si sin side av saken, men også kunne legge seg flat og si unnskyld når man faktisk har driti seg ut. Jeg sier ikke at jeg ikke har gjort noe galt, men når det gjelder det her så har jeg prøvde å være voksen, si ifra at ting ikke er greit, men har da bare blitt møtt med motargumenter istede for forståelse, dialog, og en unnskyldning.

Noen mener sikkert det er feil av meg å dele dette. Men jeg mener at dette er viktig å få ut i lyset. Hadde man skværet opp ordentlig så hadde jeg ikke trengt å skrive disse innleggene. For da hadde saken vært ute av verden og jeg lagt dette bak meg som alle andre voksne mennesker.

 Takk for støtten <3

- sophie

SANNHETEN SÅRER!
Hvor skal jeg starte?  Jeg hadde ingen planer om å skrive eller si noe om dette, men ting har begynnet å komme til overflaten nå så hvorfor ikke bare vær ærlig slik som de andre deltagerene av er?  Jeg har lenge tenkt " Nei jeg orker ikke å si eller snakke noe om det, folk blir bare sur og grinette om jeg gjør det og  de kommer til å gå rett i forsvarsmodus med engang". Akkuratt nå driter jeg i det for å vær ærlig.
Det jeg snakker om er innlegget som Henote postet for kort tid siden..
Vist du ikke har lest innlegget til Henote så er det ett ærlig innlegg om hvordan forholdet mellom oss som har vært med på Paradise egentlig er og har hvert. Jeg elsker att noen tok det første skrittet, jeg burde selv ha gjort det for lenge siden!

Det jeg vil si er noe som har irritert meg sinnsykt lenge og det er att noen av deltagerene skal prøve å fremstille seg selv som sinnsykt gode, fornuftige, ærlige og omsorgsfulle personer som nesten aldri har gjort feil, imenst jeg sitter her på mye " shady" informasjon som jeg aldri har har gått ut med, men som jeg egentlig kanskje burdet ha forklart dere for lenge siden for å bli mer forstått selv.
Okei, la meg bare si en ting først. Jeg håper att dere som leser dette kan ta det med dere videre ellers i hverdagen og ikke bare tenke at dette kun er tilfellet på ett program som Paradise hotel, for det er det ikke.

La meg bare si det som det er. Siste uken jeg var inne på hotellet snakket folk så stygt om meg att produksjonen måtte gripe inn å gi beskjed om att " Nå er det nok".  Jeg vet akkuratt hvem og hva som har blitt sagt, å gå inn på detaljer om dette er ikke nødvendig for det sier jo seg selv med tanke på att noen måtte gjøre noe. Og så sitter jeg her å føler att jeg har fått stempelet som " den stygge ulven" som egentlig ikke har gjort en drit mot noen, annet enn å stått opp for meg selv og kastet med samme mynt tilbake den siste uken. Jeg har verken baksnakket eller mobbet noen inne på hotellet, men alikavell skulle jeg bli den folk misslikte kanskje mest pga jeg blir fremstilt som sur når jeg egentlig kanskje heller bare var lei.
Jeg har fått direkte kommentarer fra folk inne på hotellet som " Du kommer til å få minst følgere"  og " Du kommer
til å bli minst likt". Vet dere hva? Om de virkelig kan si noe sånt så vil jeg heller ha 50 følgere enn 60 000.

De jeg snakker om har aldri gitt meg enn unnskylding, men heller gått til selvforsvar igjennom hele sesongen i frykt for å bli sett på som hvordan de egentlig er. For jeg tenkte att dette er sånn paradise hotel bare er, det er over når vi kommer hjem. Sånn er det altså ikke. En stund etter att jeg hadde backet mange av deltakerene som gikk imot meg inne på hotellet i sosiale media åpner jeg en snapchat på gruppen vi har hvor jeg ser att to jentene sitter å mobber og gjør narr av meg igjennom bilder og også latterligjør fortiden min. De hadde sendt snappen feil, snappen skulle aldri blir sendt til gruppen og dette vet jeg helt sikkert i dag fordi jeg har blitt fortalt det fra sikre kilder i "gjengen". Istedenfor å legge seg flat å si unnskyld går de rett i selvforsvar og begynner å dikte opp historier som " Vi skulle bruke det i en videoblogg der vi er frekke med alle som har hvert med", den kjøpte jeg aldri, fordi jeg er ikke dum! Etter att noen av deltakerene som Rebecca, Alexander, Isabelle, Martine Lunde og  Grunde backet meg i chatten  bestemte jeg meg alikavell  bare  for å slette meg fra gruppen. Jeg vil ikke omgås eller ha noe med personer som er sånn å gjøre, det gjør jeg til vanlig og. Gir du meg dårlige vibber så snakkes vi! For meg handler dette om selvrespekt og ingenting annet, ingen skal kunne godta noe sånt. Hvorfor? Fordi det er mobbing og jeg hater mobbing.

Dette er helt ærlig bunnen og grunnen til mye spørsmål jeg har fått , men som jeg aldri egentlig har orket å svare på. Mye av dette er også grunnen til att jeg valgte å stille meg bakom Martine Lunde og Kevin i finalen, Kevin er verdig vinner, men for meg stilte jeg meg kun der på grunn av Martine Lunde og det angrer  jeg ikke ett sekund på i dag. Jeg synest Martine Lunde har fått unødvendig mye drittslenging for å ha slengt kulen i bakken. Helt ærlig så synest jeg det bare er rått gjort!  Grunnen til att folk reagerer som de gjør er bare  på grunn av  ren missunnelse og ingenting annet. Dette er noe jeg aldri har nemt i sosiale media fordi jeg kanskje egentlig så å si har stått litt alene oppi det hele. Akkuratt nå var det godt å få ut frustrasjonen litt, kanskje noen forstår litt mer nå?  Mobbing er ikke greit.

- Sophie

For en helg!

Hei alle sammen!


 

Helgen min har gått i ett sett! På fredag jobbet jeg hele dagen og hadde planer om å ha en rolig kveld hjemme. I det jeg skulle til å gå fra jobb ringte en vennine av meg fra Oslo å sa hun var i Bergen, da skjønte jeg fort att dette ikke ble en rolig kveld. Jeg kjappet meg hjem for å skifte og sminke meg for å så dra rett ut på byen for å treffe henne. Vi dro ut på Klubb Kok i Bergen hvor jeg ofte ender opp i helgene.. Der var det døds god stemning og kjente artister som Kamelen og Dårlig vane hadde konsert. Løftet taket med andre ord! I det lokale stengte hadde jeg planer om å ta en taxi hjem, men det skjedde jo ikke. Plutselig satt jeg der på en nachspill i strandgaten og der ble vi hverende til tidlig på morningen. Jeg angrer hver gang! Dette var fredagen..

Lørdag våknet jeg hjemme til skallebank og maskara langt nedover ansiktet og tenkte " i dag skal jeg IKKE ut! ". Hvem er det jeg prøver å lure? I løpet av ett par timer hadde jeg huset fullt av mennesker og musikk på full guffe, så ble det ut denne dagen og! Nå skal jeg fortelle dere en ting som irriterer meg så sykt, kanskje noe av det som irriterer meg mest og det er mennesker med dårlig musikksmak! Hver fest jeg er på er det krig om AUX- kabelen og jeg er en av de som kriger om den.. Jeg takler ikke å høre på syremusikk og jeg blir gal i hodet av det! Når jeg har fest i mitt eget hus, er jeg sjefen. Vi dro en liten tur ut på byen, men jeg merket att ikke alle var så giret på å vær ute så vi dro heller hjem igjenn med engang, vi snudde nesten i døren.

I dag har jeg vasket i flere timer og jeg er sjokkert over att så få men alikavell så mange mennesker greier å rote noe så sinnsykt. Snus overalt, tyggis på gulvet, matrester og tomme ølbokser overalt.  Jeg tror jeg vasket i 4-5 timer og må forsatt gå over en ekstra runde i morgen. Nå er jeg døds sliten og skal tilbringe resten av kvelden på sofaen hjemme med en kompis jeg ikke har sett på veldig lenge. Det følest ut som jeg tar helg i dag..

Håper dere har hatt en fin helg!

- Sophie

Mine planer fremover!

Hei alle sammen!

Nå har jeg nettopp våknet. I natt fikk ikke jeg til å sove før kl var 05:00. Jeg lå bare å så i taket, la fra meg telefonen, tok opp igjen telefonen og sånn var timene i hele natt før jeg endelig sovnet. Kanskje ikke så veldig rart att natten ble sann med tanke på att jeg hadde en powernap på 5 timer på dagtid i går. Er det mulig? Jeg sover sjeldent på dagtid, men i går hadde jeg ikke sjangs til å la vær. På dagtid tenker jeg ikke så mye over ting, men på natten? Da skal det være rene sirkuset i hjernen på meg. Jeg ligger å løser mine egne problemer i tilegg til alle  verdensproblemer. Haha, regner med flere kjenner seg igjenn? Komisk hele greien egentlig.

Nå sitter jeg å spiser frokost og prøver å få planene mine i sommer til å gå opp med både blogg og jobben jeg har vedsiden, litt av en kabal! I fjor sommer jobbet jeg hele sommeren og var ikke på en eneste festival og jeg var heller ikke på ferie. I år skal jeg plutselig på alt mulig og jeg har troen på att denne sommeren her blir sinnsyk gøy! 

Her er mine planer for sommeren :

Bergensfest 14 - 17 juni.
Palmesus 30 - 1 juli.( Usikkert)
Stavernfestivalen 6 - 8 Juli
 Tysnesfest 12- 16 juli ( usikkert)
Findings festival 18 - 19 august

I tilegg til alt dette skal jeg jobbe, reise hjem til Sunnmøre og  på flere privatarrangemang her og der. Dette er hvertfall sånn  planen min  for sommeren ser ut nå. Om det ikke blir tid til og penger til alt må jeg nok droppe en av delene..
Ses vi på noen av festivalene? Hvor skal du i sommer?

Ha en fin helg!

- Sophie

 

Over og ut!

Hei alle sammen!

Jeg velger å gå rett på sak nå. Jeg har vært elendig på å blogge de to siste månedene, ikke fordi jeg ikke har orket å blogge, men fordi jeg har følt att det som har måttet stått i sentrum av bloggen min de siste to månedene har vært Paradise hotel. For meg er  ikke det noe jeg egentlig har lyst å blogge om,for det har fort blitt for tørt og kjedlig for meg å skrive om. Jeg vil dere skal bli kjent med meg igjennom bloggen og ikke som hvordan jeg har blitt klippt på tv. Paradise hotel hysteriet har allerede begynt  å roe seg og det er bare deilig.
For la oss bare være ærlig? Til slutt er det egentlig helt urelevant å kjedelig for mennesker å lese om. Neste år er det nye deltagere som kryper opp på topplisten fordi man har vært poppulær på tv skjermen blandt seerne. Sånn er det hvert år og det er vell ingen hemmlighet?

Så nå tenker jeg å starte helt på nytt her på bloggen.. Om meg, min hverdag og om livet generelt. Jeg er så mye mer enn akkuratt Paradise hotel.

Senere i dag skal jeg fortelle dere alle mine planer for sommeren!

Ha en fin helg alle samen <3

- Sophie

 

 

Gla for att jeg takket ja!

 

Det er sinnsykt rart å tenke på att årets sesong av Paradise hotel er over. For akkuratt 6 måneder siden i dag var jeg og jentene på veg til Mexico, for allerede ett halvt år siden! Jeg forstår nesten ikke selv hvor fort tiden har gått. Det følest ut som jeg bare har blunket og nå er både innspillingen og sesongen over.

Etter torsdagens finale satt jeg nesten igjenn med følelsen av :  " Ja, hva skal jeg gjøre nå da?" Kanskje ikke en unormal følelse å kjenne på når ett kapittiel i livet er over? For dere og for seerne er det bare " over " , men for oss er dette litt trist.

Jeg angrer ikke ett sekund på att jeg takket ja til å bli med på dette syke opplegget her! For akkuratt i dag sitter jeg bare igjenn med nye venner,erfaringer og minner for livet, i tillegg til det er det ingenting jeg angrer på heller. Det er en deilig følelse.

Hadde jeg fått spørmålet om å blitt med igjenn, så hadde jeg nok gjort det. Så hvem vet,? kanskje jeg kommer snikendes inn neste år  også.

Tusen takk for en helt sinnsyk opplevelse og til alle som har fulgt med!

Her slenger jeg med bilder fra litt av hvert de siste 6 månedene.
 Ha en fin lørdag alle sammen!