Dette er bare trist!

Hei alle sammen!
Jeg var en liten tur innom butikken i sta for å handle meg mat. I det jeg sto i køen å skulle til å betale sto jeg å så på ukeblader og magasiner i hyllen. Der kom jeg over noe som satt meg ut.Spørmålet er ikke lenger " Hvor er vi på veg?", vi er allerede langt på veg.

I et samfunn hvor skjønnhetspresset føles nærmest som en byrde for de yngre, gutter og jenter, men kanskje spesielt jenter så forsetter vi å gå mot en negativ retning, når vi allerede vet at det er feil.

Ungdom, og da spesielt unge jenter opplever et enormt skjønnhetspress. Moteblader, TV, reklame på nettet, sosiale medier og reklameplakater  som hele tiden skal fortelle vi ikke ser bra nok ut og at det finnes løsninger for den som er villig til å betale. " Mamma kan jeg få Julia magasinet til 50 kr, jeg har så lyst å lese det "  I dette tilfellet kan sannheten være. " Jeg spør mamma om jeg kan få Julia magasinet, for i denne utgaven ligger det løsvipper oppi og da kan jeg bli finere "

Jeg kjenner jeg bare blir trist og provosert av hele greien!

Det å hele tiden bli eksponert for unaturlige og manipulerte skjønnhetsidealer har store negative konsekvenser, mer enn vi aner. Jeg har også vært ett barn en gang, og når jeg tenker tilbake så hadde jeg også rollemoddeler jeg såg opp til. " Jeg vil bli som hun, jeg vil være som henne"   Én av tre jenter sier at de får dårligere selvbilde av å se på reklame for mote, jeg var en av de en gang jeg og.

Sannheten er at når man er ett barn er man mye mer sårbar og mye mer lett  påvirkelig enn man er i en eldre alder. Vi kan ikke la ting som dette bare gå sin gang. Det er på tide å skjerme unge mennesker mot skjønnhetshysteriet , ett skritt på veg er å boikotte Julia Magasinet.Nei til løsvipper på 8 åringer!


- Sophie

15

Enig i at dette er alt for drøyt. En kan lure på hva som blir det neste.

Sånn e værden blitt, å meir fucked up blir den vel :/

Jeg er så enig med deg!! Helt utrolig..

Det er grusomt! Fysj!

Ja det er sant at barn og ungdommer kan lett bli påvirket ... det er egentlig opp til hver enkelt om de ønsker å følge sau flokken. Eller gå egne veier....som ungdom var jeg slev presset av mine klasse venninner til bruke sminke.. men jeg valgt å stå i mot.... jeg er 24 år nå..og lever forsatt uten makeup og klarer meg fint .. det handler om rette vei og sunnfornuft

8-15 år, står det på bladet. Jeg vil tro det ikke er mange lesere på 8, men 11-15, jepp. Og da gjør det neppe så mye om det følger med løsvipper og noe sminke. Det hører med i den alderen. Løsvipper er det jo på omtrent alle bloggere av hunkjønn nå....se bare på bildet øverst her. :p

Ikke så veldig imponerende blogginnlegg. Jeg er gammel, men vi begynte vitterlig med litt sminke i 11-12 års alderen før i tiden. Men aldri sånne mengder som folk kliner på seg i dag da. Det ble regnet for direkte "billig utseende", eller horete som man ville si nå.

Løsvipper derimot, det var det kun enkelte filmstjerner som brukte.

Ikke nok med det, men om du abonnerer får du også med boka: hvordan bli Instagram-stjerne.. er det mulig? Det blir bare værre og værre

Enig med "tja"^. Jeg syntes personlig vi klager alt for mye i dagens samfunn. Når jeg jeg var 11-12 var jeg i ekstase når jeg fikk juliablad med øyenskygge. Såå spennende å prøve ut! Dette gjorde meg absolutt ingenting på den tiden, og følte ikke på noe press på noen som helst måte. OK, barn skal få være barn, men dette er da såå lite i forhold til andre ting!

Jeg kan ikke annet enn å fascineres. Du har en blogg full av reklame for klær og sminke, og så kritiserer du at et blad legger ved løsvipper som jenter kan leke seg med? Du lever av å sminke deg og style deg, og så er du negativ til økt kroppspress? Nei, beklager. Det kan være greit å leve etter de samme reglene som du forventer andre skal følge.

Selv syns jeg både rosabloggere og Julia er relativt forkastelig ;)

Herregud... da jeg var tolv år så fikk jeg min første mascara fra bladet Girls. Syntes der var sååå spennende å prøve ut litt sminke. Og nei jeg tok ikke skade av det.

Stine: jeg håper du forstår at jeg snakker om mye mer enn bare sminke. Om du reflekterer litt over det.

Utrolig bra at du tar opp dette temaet! Veldig reflektert og viktig innlegg. Tusen takk for at du bruker stemmen din til å si ifra om noe viktig som dette!

Forferdelig. Seriøst, verden våkn opp!Dette er kjempe bra at du skriver om Sophie,slik at flere å flere kan få øynene opp og gå imot galskapen.Ja til mye mer naturlig skjønnhet sier nå jeg.

Til dere over; Julia har en lesergruppe på jenter 8-15. Tipper Soph sin er noe høyere og bredere. Så og si all "skjønnhetsreklame" er faktisk negativt, det er jeg enig i. Nå kan du ikke kjøpe et "Paradise-Soph"-blad på alle Kiwier i landet hvor målgruppen er 8-15 og du får med løsvipper og muligheten til å bli instastjerne (som om det er noe å skulle lære ungdommen). Vi må få ned utseendepress, men magasiner har et MYE større ansvar enn en privatperson på en blogg. (Særlig når aldersmarginen er såpass lavere for et fysisk Julia-blad)

Hei. Hvor er jakken ifra?

Skriv en ny kommentar