Jeg vil reise!

Hei alle sammen!Akkuratt nå er været trist og grått i Bergen. Jeg kjenner på kroppen at jeg savner sol og sommer! Jeg begynner å bli ekstremt rasløs av meg og jeg kjenner jeg vil ut å reise på eventyr igjenn snart.

Før jeg flyttet til Bergen reiste jeg mye rundt mange steder i verden. Noen ganger med venner og andre ganger igjennom reiselinjen som jeg gikk på. Ingenting er gøyere enn å reise, ikke nok med det men det er faktisk det eneste du bruker penger på og  som du virkelig får noe igjenn for. Minner, erfaringer og venner for livet. Man lærer også å sette pris på alt man har hjemme, for det vi har er ikke det alle som har.
Jeg vet at mine reiser har lært meg mye om alle andre sine kulturer, verdier og normer, noe jeg aldri kunne hvert foruten i dag.

Jeg har sett mye forskjellig på de stedene jeg har vært. Mye fint og mye trist. Jeg har sett og møtt mennesker i slummen i både India og Kenya, jeg har sett hvor desperate mennesker kan være etter mat og jeg har sett noe av det sykeste som finnes på denne jord, pyramidene i Egypt.

De landene som har gjort mest inntrykk på meg er Kenya, Tanzania, India, Belize, Egypt, USA og  Mexico. De landene har jeg vært  over en lengre periode i og jeg har sett mye av det landene har å by på. Om jeg skal begynne å fortelle om alt her og nå så blir jeg sittendes i timesvis for det er så mye jeg har lyst å fortelle dere! Jeg slenger med en god del bilder så får dere spørre om det er noe dere ønsker å vite eller jeg skal fortelle om.

Jeg setter meg snart på ett fly å stikker herifra..
 India, Mumbai. Foto: Carine Nylander


India, Mumbai
India, Mumbai


India, GoaKenya, Arusha


Kenya


Tanzania, Safari i ngorongoro


Tanzania , Barnehjem


Belize, Cye Caulker


Mexizo, Tulum


Egypt, Kheopspyramiden- Sophie

 


 

4

Hei Sophie!<3 eg lurte berre på ein ting, sida du sa på PH at du kjem frå sunnmøre. so lure eg på, kor på sunnmøre bodde du, då du bodde her?<3 eg også kjem frå sunnmøre<3

Må si at du er veldig bereist til å være såpass ung. Flott at du har lært så masse av alle reisene.

Jeg skal på backpacking og har 1 uke i India. Jeg kommer til å oppholde meg i Dehli, og Agra området. Ønsker å få mest mulig ut av disse dagene. Har du noen tips til meg, hvis du har vært i noen av disse områdene? Eller generelt om India som er verdt å vite? Klem.

Julie: Hei! Jeg har vært mye I mumbai og område rundt som Bangalore og helt på kysten i Goa. Folket der er stortsett veldig hyggelige, jeg hadde ingen dårlige opplevelser når jeg var i India. Om du skal vandre rundt i fattigere strøk, som i slummen osv ville jeg ikke hatt med for mye verdisaker. Om du skal dele ut godteri osv til unger bør du ikke vær alene. Det var den størte tabben vi gjorde, unger ble desperate og hengte seg på oss. Taxi er veldig billig, men avtal alltid pris på forhånd.

Skriv en ny kommentar