hits

BYGDA vs BYEN

11.11.2016 - 19:02 5 kommentarer 

Det å vær født og oppvokst i en bygd er både trygt, sjarmerendes og intimt, men også veldig slitsomt. Det kan godt hende det jeg skriver nå kan bli tolket som om jeg holder " avstand" fra bygden, noe jeg overhode ikke gjør, men jeg liker meg bedre i en by. Rett og slett fordi i en by har man mye mer frihet til å være seg selv, det kan man også i en bygd, men om man skiller seg ut, har andre meninger,ambisjoner eller rett og slett sliter i livet blir man sett på og snakket om på en helt annen måte enn i en by. I en by er det rett og slett mye lettere å rope ut " fuck janteloven" enn det er i en bygd.  Gjør man det i en bygd er det bare å folde hendene sammen å be om at det blir godt motatt, om det ikke blir det så må man bare lære seg å stå igjennom det folk sier, tenker ,snakker og skriver om deg.  Greier du det så sier det nemlig mer om deg som person, det synest værtfall jeg.
Noen ganger så vet tydeligvis folk mer om deg og ditt liv, enn det du gjør selv, og det tror jeg mange kan si seg enig i. I en by virker det som om folk har nok med sitt og trenger derfor ikke å stikke nesen sin borti alle andre sine saker. Det kan godt hende jeg provoserer nå med tanke på at jeg er fra en bygd selv, men nå snakker jeg ikke bare om min bygd, men generelt. 


 Man må på en eller annen måte alltid " passe " litt mer på hvordan man er som person og hva man gjør i livet sitt i ett mindre samfunn.  Skilsmisse, utroskap, økonomiske problemer, psykiske problemer, ting man har sagt eller gjort på fylla..  Dette er ofte ting og situasjoner personer elsker å snakke om så lenge det ikke angår dem selv. Jeg synest ofte at folk nesten kan fryde seg over andre personer som har gjort noe " feil " eller har misslykkes i overkant mer enn om noen har lykkes.  Om dette er for at de skal føle seg selv bedre eller ikke er kreativ nok til å finne noe annet å snakke om, det vet jeg ikke, men mest sannsynlig. Trist er det.


Når det er sagt så sier jeg ikke at det ikke finnest situasjoner av dette i byer, for det gjør det, bare i MYE mindre grad. Dette er jo selvfølgelig fordi i en by vet  ikke alle hvem alle er, og da blir det mye mindre innteresant å høre " gossip" om noen man ikke har bekjentskap til . Så det er vell netopp derfor man kaller dette  ett " Bygdefenomen ". Jeg er gla jeg er oppvokst på bygden, noe annet kunne jeg ikke sett for meg, men fordeler og ulemper  er det med alt.
En ting er værtfall sikkert og  det er at det er mye enklere å gå sin egen vei eller gjøre det du vil i et større samfunn der ikke alle har en mening om  hva du gjør til enhver tid, enn i en bygd der mye som lukter fremmed kan "skremme"  vettet av folk.  Nei, du skal for all del ikke tro du er noe.  

Lignende kjole finner du HER / Frakk HER / Sko HER / Caps HER

-Sophie
 

 

Rebecca Minkoff WAVERLY Skulderveske black / New Look WORLD Platåsko sort / Miss Selfridge Kort kåpe multibright / Versus Versace Jerseykjole black
REKLAME

5 kommentarer

Sunniva Stenberg

11.11.2016 kl.19:15

Sant det du skriver..

Victoria Larsen

11.11.2016 kl.19:18

Utrolig sant.. :)

Finn Cato

11.11.2016 kl.19:18

PREEEEACH GØØØØØØØØRL MMMHMMM MUAH

emiliesakkestad

21.11.2016 kl.21:55

Så sant! Du skriver veldig bra, og ikke minst så er du veldig pen :))

Sophie Sjåstad Vågsæter

23.11.2016 kl.01:44

emiliesakkestad: Tusen takk for det skjønne du :) veldig hyggelig å høre!!

Skriv en ny kommentar